Vår lille egensinniga herre har ju som bekant inte varit den enklaste att söva, och även om man ha lyckats söva honom har det inte betytt att han sovit en hel natt för de inte….

Nu så verkar vi iaf kommit en bit på vägen, när han väl har somnat i de sista så har han sovit natten ut. Att han sen anser att det är morgon klockan 04:45-05:30 får vi nog vackert leva med 😊.
Har ju även krävts av oss att sitta/ligga bredvid sängen och hålla en hand på den unge herrn för att han skulle kunna komma till ro. Vilket inte alltid är optimalt, men även där börjar det att förändras… Sista gångerna har det varit att bara lägga honom i sängen med tre fyra nappar i händerna och säga godnatt min skatt så har han somnat, gullungen vår!! Och även om vi kommer att ramla tillbaka i gamla hjulspår igen så gör det inget, för nu vet vi att det faktiskt är möjligt att ändra på dessa rutiner vi haft i snart två år.

Svårt att bryta rutiner ibland, och en sak som jag fasade för länge var att fasa in den nya sängen nu när pyret i magen snart ska ta över spjällisen. Men efter mycket vånda så bevisade herrn för oss att det bara var onödigt att oroa sig över det, gick som en dans att byta.
Sen så kom ju vabruari och vips så blev vi halvt som halvt tvingade tillbaka med unge herrn i spjälsängen. Så nu när han blev frisk igen fasade jag för hur det skulle gå denna gång, men det gick som en dans än en gång 😃. Han älskar verkligen sin nya säng, eller så kanske är det att han själv kan välja när han vill kliva upp som han älskar. Och iom det blir mamma/pappa tvungen att kliva upp också istället för att få de där extra minuterna på morgonen som man kunde snika till sig förrut, för det första herrn gör är att kasta sig ur sängen och rusa in till oss och tända taklampan…. Så när man äntligen lyckas öppna ögonen och kisa så pass att man ser nåt så möts man av en son som står framför en med största leendet ever 😃.

Håller nu tummarna att detta håller i sig även när det nu blir en stor förändring i vår familj inom snar framtid. Bara drygt en vecka kvar!!!